Lepo i toplo vreme svakako je inspiracija za promene u životnom prostoru. Nova boja zida, nov nameštaj ili neka druga sitnica, svaka na svoj način oplemenjuju i menjaju prostor. Međutim, na neke promene u stanu se teško odlučujemo, da li zbog nedostatka novčanih sredstava ili zbog nedostatka vremena, ali se na neka renoviranja teško odlučujemo. Kupatilo je prostorija u stanu koja zahteva najveća ulaganja, ili nam se samo tako čini.  Renoviranje kupatila počinjemo samo kada nas nužda natera, najčešće neki kvar koji je neophodno sanirati.

Međutim uvek možemo ubaciti neki detalj, poput nekog komada nameštaja u vidu police, vitrine ili nekog ormarića.

 

Prilikom odabira kupatilskog nameštaja potrebno je voditi računa o odabiru materijala od koga se pravi, jer je kupatilo prostorija u kojoj su česte promene temperature i količine vlage u vazduhu. To su presudni faktori koji prvenstveno utiču na nameštaj.

Kupatilski nameštaj se zato pravi od najkvalitetnijih pločastih materijala koji ne upijaju vlagu, najčešće su to oplemenjene iverice ( koje se dobijaju presovanjem iverice i smole) ili od medijapana visokog kvaliteta.  Iz tog razloga poželjno je birati nameštaj koji se prvenstveno izrađuje od medijapana, jer materijal sam po sebi, bolje podnosi veliku vlagu u prostorijama, isparenja od raznih sredstava za održavanje toaleta i razna mehanička oštećenja. Naravno to ne znači da ovakav nameštaj treba direktno izlagati ovim faktorima, jer to što dobro podnosi oštećenja ne znači da nije neuništiv.

 

Nameštaj napravljen od medijapana je skuplji od nameštaja od presovane iverice, ali posmatrno na dug rok, ta investicija se isplati,jer je vrlo izdržljiv. Ukoliko nam dosadi, uvek je moguće nameštaj osvežiti sa raznim nalepnicama ili dekoracijama koje je moguće nalepiti na površine.

Kupatilski nameštaj mogu da budu viseći elementi sa ogledalom, police, vitrine (otvorene/zatvorene), konzolni i redovni ormarići itd., zaista je ponuda široka, samo odluku o izboru nameštaja prepuštamo vama.

 

Shvatilo se da je kupatilski nameštaj stvarna potreba, a ne luksuz.